Sos pentru servirea oualor de Pasti

de Ina in Sosuri, 19 Apr 2014 | 107782 vizualizari

 

Eu nu pot manca oua fierte tari, am senzatia ca ma innec cu ele :D Astfel ca, pentru a ma bucura de sarbatorile de Pasti cu tot ce inseamna ele, prepar an de an acest sos, care merge de minune langa oua fierte.

 

INGREDIENTE

  • 150 g iaurt
  • 80 g smantana
  • marar tocat marunt
  • sare
  • piper
  • Maioneza:
  • un galbenus crud
  • o lingura cu mustar
  • cateva granule cu sare de lamaie
  • 150 ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru servirea oualor de Pasti:

Pregatim  intai maioneza:  punem intr-un bol un galbenus de ou crud, o lingura de mustar si sare de lamaie. Mixam energic pentru a obtine o emulsie omogena, apoi adaugam putin cate putin uleiul, mixand in continuare.

Maioneza obtinuta o vom amesteca cu 150 g iaurt gras, 80 g smantana si marar verde tocat. Potrivim de sare si piper si servim alaturi de oua fierte.

Sosul este excelent si pentru oua umplute.

TIPS-URI

1

Vom folosi un iaurt gras, pentru ca sosul sa nu se lichefieze prea tare.

2

Sosul preparat se pastreaza in frigider.

3

Daca aveti, adaugati in sos 1-2 linguri mustar de Dijon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru servirea oualor de Pasti" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos de smantana cu ceapa prajita